Fél rizling bebaszcsi kóstoló

 2009.07.31. 13:52

Úgy volt, hogy nagy olaszrizling kóstolót tartunk. Meg is rendeltünk pár jó olaszt. De végül úgy alakult, hogy csak ketten tudtunk résztvenni a bulin Borvonóval, ezért a szokásos vaktesztet lefújtuk. Egyet viszont kiválasztottunk, hogy mégse szomjazzunk annyira. Ez pedig a Hollóvár 2007 olasza volt, mellé tettük azt a bort amit Borvonó belövőnek hozott, ez pedig a KONYÁRI Szárhegy 2006, amiben szintén van olasz. Kóstoltunk de nem vakon. Én már reggel betoltam a borokat a hűtőbe. A nap folyamán olyan meghatározó élmények értek mint egy jó érett sárgabarack megebédelése és 500 négyzetméter fű lenyírása. Biztam benne hogy ezek a jegyek nem fognak az estémre ráűlni, mert hát az olasz mégse a vágott fű illatról szól. Szóval belekezdtünk, lekóstoltuk. Miután végeztünk becsöppent a képbe fímél vendégünk GG, aki viszont vakon kapta a borokat. Hát ez lett az eredmény. Rögtön hozzáteszem, hogy jövő hétre tutira összehívtuk a bagázst a nagy kóstolóra, szóval ami késik nem múlik.

 

  GG WY BV Átlag
Hollóvár olaszrizling 2007 Szűretlen 1,8 3,2 3 2,66
Konyári Szárhegy 2006 3,2 3,8 3,4 3,46

 

 

És a perszonál kommentek:

WY

Kicsit bosszankodva indult, mert amikor megkaptam a Hollóvár palackot rögtön feltünt az a brutál fehérjekiválás a palackban. De olyan amit forgalmi tételben ritkán látni. Kb vagy 100gramm bentonit hiányzott a rendszerből. És amikor még az is rá van írva, hogy szűretlen,na mindegy. A borban a vulkán és az alkohol dominált, igaz illatban tetszetősebb volt, de a korty aztán lehúzta a pontokat. Nem nagyon tudtam hova tenni ezért egy középpontot adtam neki. Kár volt, mert a következő bort így feljebb kellett pontoznom, hiszen a szárhegy sokkal vonzóbb és tisztább volt. Roppant izgalmas bor, telt szép savakkal és arányos. Persze azért minden bor elfogyott, igen jól is néztünk ki a végére. Kiváncsian várom a jövő heti nagy olasz tesztet!

BK:

Beesvén a kostolóra csak rövid szösszenet:

Eddig is csak csodálkoztam mér e fene nagy csoda a hollóvár körül? A 07 furmint a 06-os hárs ...itt már sok mindent nem értettem, na és akkor jön ez a valami..hat ami abban volt bálna delfin teknős, meg egyéb kiválás hegyek, már-már égetett szesezes alkohol jegyek, fűszerezve azzal a sós valamilyen jelleggel? Nem tudom elfogadni hogy egy neves termelő ilyen munkát adjon ki a kezei közül.

Remélem egyszer már találkozok egy olyen borral is ami e hírnevet alátámasztja. A bor illatban nálam 3,5-es ízben viszont 1,5 így kijön a bűvös 2,5. És nagy csalódás.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hordominta.blog.hu/api/trackback/id/tr931279637

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása